Főoldal - Jóka


Slovensky  Slovensky Magyar  Magyar


printer  kinyomtatni  

Országos antigén tesztelés községünkben 2021. május 1-énTisztelt Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. május 1-én az országos tesztelés keretein belül 2 mintavételi helyen (MOM) községünkben is tesztelni fogunk, azaz MOM – alapiskola, MOM – kultúrház. MOM - kulturház 2 tesztelőcsapattal fog dolgozni. MOM – tűzoltószertár technikai okok miatt zárva lesz.

Minden mintavételi helyen előzetes BEJELENTKEZÉS – online regisztráció alapján történik majd a tesztelés, hogy elejét vegyük a felesleges várakozásnak és a lakosok csoportosulásának. Ha MOM - kultúrházt választja, kérjük, ne feledje, hogy melyik tesztcsapatot választotta.

Minden mintavételi helyen szombaton is 7:00 órától 21:00 óráig fogunk tesztelni, két megszakítással, mégpedig 11:00-12:00 és 16:00-17:00 között. Az utolsó mintavétel 20:45 órakor lesz.

Azon lakosaink számára, akiknek nincs lehetőségük (internet, telefon, stb.) előzetesen időpontot foglalni, a tesztelés minden napján 20:00-21:00 óráig biztosítjuk a regisztráció nélküli tesztelést. Kérjük Önöket, hogy részesítsék előnyben az online regisztrációval történő időpontfoglalást. Kérjék meg fiatalabb családtagjaikat, hogy segítsenek a regisztrációval. Vegyék figyelembe, hogy előzetes regisztráció nélküli időszak csak a valóban indokolt esetek számára van kijelölve.

Teljesen mindegy, hogy melyik mintavételi helyet választják. Ez nincs semmi módon korlátozva. Egy időpontra csak egy személy regisztrálhat. Minden személynek, aki szeretné teszteltetni magát, külön időpontot kell foglalnia. Nem kell aggódni, a rendszer úgy van kialakítva, hogy a mintavételi helyeken minden lakosunkat le tudjuk tesztelni egyetlen hétvége alatt.

Kérjük Önöket, hogy a mintavételi pontokra maximum 10 perccel korábban érkezzenek, hogy megakadályozzuk a felesleges sorok kialakulását.

A tesztelés ingyenes.

A központi telefonszám mindhárom tesztelőálomásra 0904 111 959 hétfőtől péntekig 8:00 tól - 15:30 óráig hívható. (Ez a vonal főként tájékoztatásra szolgál, nem pedig az időpontok foglalására. Előfordulhat, hogy ez a telefonszám foglaltat jelez, illetve le lesz terhelve, ezért megértésüket és türelmüket kérjük.)
 

A tesztelésen nem kell részt vennie, amennyiben:

 

  • már beoltották COVID-19 elleni Pfizer/BioNTech (Comirnaty) vagy Moderna védőoltással és a 2. oltás óta eltelt min. 14 nap,

  • már beoltották COVID-19 elleni AstraZeneca védőoltással és az 1. oltás óta eltelt legalább 4 hét,

  • már átesett a COVID-19 megbetegedésen és erről igazolással rendelkezik, 180 napon belül beoltották COVID-19 elleni Pfizer/BioNTech (Comirnaty), Moderna vagy AstraZeneca védőoltással és az 1. oltás óta eltelt legalább 14 nap,

  • az elmúlt 180 napon belül átesett a COVID-19 megbetegedésen és erről igazolással rendelkezik.
 
 

A negatív COVID-19 antigén vagy PCR teszteredményről szóló tanúsítvány érvényességi ideje:
 

  • munkahelyre 14 nap (óvodák és iskolák alkalmazottai esetében is),
  • egyéb olyan esetekben, ahol tanúsítvány szükséges 7 nap (üzletekben /kivéve élelmiszerüzletek, drogériák, gyógyszertárak, állattartási eszközöket árusító boltok és benzinkutak/, szolgáltató egységekben, külföldre utazáshoz, kivételt képez a rekreációs céllal történő utazás, természetbe járáshoz az ún. fekete járásokban, út állásinterjúra, gyűjtőudvarra, múzeumba, galériába, könyvtárba, állatkertbe, botanikus kertbe vagy hasonló intézményekbe, uszodába, egyéni vagy háztartásbeliek rekreációjához, autóiskolába vagy jogosítvány megszerzése céljából vizsgára),
  • az iskolák felső tagozatát látogató és idősebb diákoknak, továbbá az óvodásoknak és szülőknek iskola- és óvodalátogatás, valamint kíséret céljából nem szükséges teszteltetniük.

Időpontok foglalása az egyes tesztállomásokra: 
Időpont foglalása - MOM Jelka - Alapiskola


 
Időpont foglalása - MOM Jelka - Kultúrház

- E-mail értesítések